AS BOATS d.o.o.
Turnerjeva ulica 2, 2313 Fram, Slovenija
T: +386 2 608 41 41
E: info@as-boats.si
Facebook
Youtube
Beneteau
Delphia
Four Winns
Italmar
Rinker
Glastron
Prince
Brig
Suzuki

AS BOATS d.o.o.

Turnerjeva ulica 2
2313 Fram
Slovenija

T: +386 2 608 41 41
E: info@as-boats.si

O nas

Novi BRIG Navigator 570

Novi model najbolj prodajanega evropskega proizvajalca gumenjakov Brig je razvit iz priljubljenega modela Brig Falcon Rider 570. Tako so uporabili preizkušen design trupa in tubusov, prinaša pa nekaj novosti, začenši z novo oblikovano krmno steno in intergrirano klopjo za potnike na krmi, ki pod sedalnim delom skriva prostorno odlagalno površino za športne pripomočke. Široka volanska konzola je zato pomaknjena malce naprej in omogoča udobno namestitev potnikov na zadnji klopi. Novost sta tudi 2 jockey sedeža za krmarja in sopotnika z nasloni, tako krmar tudi v razburkanem morju brez težav ostane trdno v sedlu. Dodatna oblazinjena sedalna mesta so na voljo na sprednji strani volanske konzole ter v premcu...

Več

Novi Four Winns S265 Sundowner

Four Winns S265

Four Winns S265

Vstopite na prestižni potovalni gliser...z možnostjo prenočitve. 26 čeveljski cuddy je predstavnik nagrajene serije Sundowner, z nadpovprečno prostornim kokpitom, velikim ležiščem za sončenje, ločeno WC kabino, mikrovalovno pečico in umivalnikom. To ni klasičen gliser s kabino - to je gliser z mišicami. Patentiran Stable-Vee trup omogoča plovbo vaših sanj.

Več

Glastron GTS 205 CB: Retro moderen

Glastron GTS 205 CB

Glastron GTS 205 CB

S serijo GT in GTS se Glastron vrača k stari slavi, ki jo je požel v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Takrat je z glastronom divjal sam tajni agent James Bond 007 v svojih številnih filmih.

Model GTS 205 CB je po dveh desetletjih ponovno na izbiro z zaprtim premcem (CB- Closed Bow), kar daje občutek športnosti, k retro izgledu pa pripomorejo okrogli števci, posebej izoblikovano vetrobransko steklo, in številni dodatki.

Nudi možnost namestitve wake towerja, navdušuje pa tudi z bogato serijsko opremo, v katero sodi drog za vodne športe, podaljšana kopalna ploščad, avdio sistem s priključkom za zunanje predvajalnike glasbe in oblazinjenje za sončenje

Več

Prestavljamo: Rinker 290 EC

Rinkerjeva novost za leto 2013 je model 290 EC, kateri je nadomestil predhodnika 280 EC. Trup plovila je ostal nepremenjen, saj so bile plovne lastnosti dvestoosemdesetice prav fenomenalne. Najizrazitejša je prenova kokpita, kateri je dobil modernejšo razporeditev. Krmno naslonjalo je moč spustiti in tako nastane velika sončna ploščad. Krmarski sedež je vrtljiv in je dovolj širok za dve osebi. Z zasukom krmarskega sedeža nastane kokpit prijeten prostor za dokaj veliko družbo. Notranjost plovila je skoraj nespremenjena. V premcu je sedežna klop z mizo, katera se spusti in tako nastane dokaj veliko ležišče za dve osebi. Drugo ležišče je pod kokpitom in je neobičajno velikih mer. Plovilo je opremljeno z enim motorjem, izbirate pa lahko moč motorja od 300 do 425 konjskih sil.

Več o Rinker 290 EC

Strupeno: Novi Four Winns H180

Popolnoma nov model je na voljo z vgradnim ali izvenkrmnim motorjem. Izbirate lahko med tremi kombinacijami. Športna izvedba (H180 SS - Signature Series) dirkalna izvedba (H180 RS - Racing Series), ali klasična izvedba (H180).

Več

Evropsko plovilo leta je Four Winns S215

V razredu plovil do 25 čevljev je za naslov Evropsko plovilo leta izbran Four Winns S215. Za prestižen naslov v omenjenem razredu so se potegovali še štirje favoriti. Nagrada European Boat of the Year je najpomembnejša navtična nagrada v Evropi. Nominirance in zmagovalca izbira revija Boote skupaj z osemnajstimi navtičnimi revijami.

Four Winns V275: Več širine, odslej se kuha zunaj!

Pred nekaj dnevi smo predstavniki podjetja As Boats d.o.o. in novinarji preizkusilili nov Four Winns V275. Nov cruiser je popolnoma izpolnil pričakovanja in ostaja edini resen konkurent evropskim tekmecem. Širina 2,8 m ponuja zelo prostoren kokpit v katerem je nameščena kuhinja. Krmna kabina je lahko opcijsko ločena s pregradno steno in vrati, kar daje večjo zasebnost. Pri zasnovi so arhitekti posebno pozornost namenil zmanjšanju skupne teže plovila in dosegli, da plovilo odlično pluje z enim motorjem moči 300 konjskih sil.

Več

Crownline

Vsalon podjetja As Boats je prispela nova pošiljka plovil Crownline, ki bodo navtičnim zaljubljencem nudila užitke žeto navtično sezono. Plovila Crownlineso znana po zelo visoki ravni serijske opreme, vrhunski izdelavi, njihovazunanjost pa je prepoznavna po športno-elegantnih linijah, zaradi katerih jevsak Crownline oblikovalski dosežekin pravi magnet za oči. Dokaz nadstandardne skrbi proizvajalca za zadovoljstvokupca je tudi dejstvo, da se vsako plovilo preizkusi na vodi, preden zapustitovarno. Na voljo sta modela razreda Sport Cruiser 236 SC in 266 SC, kiomogočata veliko dnevnih užitkov družini in prijateljem ter nepozabna večdnevnauživanja v dvoje, ter Cruiser 280 CR,kateri v svoji elegantni notranjosti omogoča daljše bivanje štirim ljudem, sevedapa ne manjkata niti kuhinjski in toaletni blok

Več o Crownline

Delphia 800 Escape

Poljska ladjedelnica Delphia Yachts nadaljuje z razvojem serije izpodrivnih motornih plovil, imenovane Escape. Po predstavitvi modelov Escape 1050 in Escape 1350, je na vrsti še najmanjša barka iz omenjene serije. Ravno po manjšem modelu je bilo največ povpraševanja, zato tako ladjedelnica, kot tudi zastopniki od modela Escape 800 pričakujejo dobro prodajo.

Plovilo meri v dolžino 8,30 m, široko pa je 2,90 m. V osnovni izvedbi podpalubje ponuja dve kabini z dvema ležiščema. Obe kabini sta ločeni s pregradno steno in vrati. Osrednji prostor zaseda salon, kjer se nahaja miza, katero je možno spremeniti v dodatno ležišče. Velik kuhinjski pult je opremljen z umivalnikom, plinskim kuhalnikom in hladilnikom. V kopalnici se nahaja pravi morski WC, umivalnik in tuš. Zunanjost je zelo podobna večjima sestrama, kokpit je pokrit s trdo streho, bočni prehodi pa so izredno široki, kar omogoča varno premikanje posadke med kokpitom in premcem. Zanimiva je tudi opcija, da je plovilo mogoče opremiti z notranjim diesel ali pa tudi poljubnim izvenkrmnim motorjem.

Več o Delphia 800 Escape

Four Winns S215 že na ogled

Najnovejši predstavnik Cuddy Cabin serije, Four Winns S215, je po dolgem pričakovanju prispel v Slovenijo. Posebna značilnost novega dizajna je višja bočna linija, kjer je spojen spodnji in zgornji del trupa. Posledično je čoln prostornejši v kokpitu, saj ne prihaja do izgube prostora v bočnem trebuhu, ki ga imajo starejši modeli plovil z nižjo spojno linijo trupa. Kopalna ploščad je izredno velika in pomaknjena niže, kar daje ob kopanju in sončenju pristnejši stik z morjem, izstop iz vode pa je lažji. Povsem novo je tudi tri-dimenzionalno ukrivljeno vetrobransko steklo, ki daje plovilu imenitnejši videz. Four Winns S215 si bo premierno mogeoče ogledati na Salonu plovil v Ljubljani med 26. in 29. januarjem 2012. Najbolj neučakani si plovilo že lahko ogledajo v našem razstavnem salonu v Framu.

Več o Four Winns S 215

Nov Four Winns H210 in H230

Four Winns nadaljuje s prenovo svoje palete plovil. Po predstavitvi novega S215, prihajata na trg bowriderja H210 in H230. Značilnost novega dizajna je višja bočna linija, kjer je spojen spodnji in zgornji del trupa. Posledično je čoln prostornejši v kokpitu, saj ne prihaja do izgube prostora v bočnem trebuhu, ki ga imajo starejši modeli plovil z nižjo spojno linijo trupa. Kopalna ploščad je izredno velika in pomaknjena niže, kar daje ob kopanju in sončenju pristnejši stik z morjem, izstop iz vode pa je lažji. Povsem novo je tudi tri-dimenzionalno ukrivljeno vetrobransko steklo, ki daje plovilu imenitnejši videz.

Več o Four Winns H210

Rinker 246 CC z radarskim lokom

30. september 2011

Rinkerjeva novost za modelno leto 2012 je radarski lok, ki ga je možno odslej naročiti s spiska dodatne opreme pri njihovem najbolj prodajnem modelu 246 CC. Radarski lok je priljubljena opcija, saj plovilo deluje večje, kompaktnejše in spominja na večje jahte s komandnim mostičkom. Na radarski lok je možno namestiti seveda radar, prav tako pa še ostalo opremo, kot npr. sidrno luč, reflektor, luči za osvetljitev kokpita, zvočnike in druge dodatke.Lok je možno naročiti v beli barvi ali v barvi trupa plovila.

 

Več o Rinkerju 246 CC

Uspešno zaključen sejem v Izoli

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas med 20. in 25. septembrom obiskali na sejmu v Izoli.  

Zraven široke palete gliserjev in gumenjakov, ki smo jih razstavljali je gotovo največ pozornosti pritegnila Delphia 1050 Escape.

Za tiste, ki se sejma iz kakršnega koli razloga niste udeležili, vas vabimo v naš razstavni salon v Fram, kjer si lahko vsa na sejmu razstavljena plovila ponovno ogledate.

Delphia 1350 Escape

Po zelo uspešni prestavitvi Delphie 1050 Escape, prihaja njena večja sestra. Delphio 1350 Escape odlikuje prostornost, zelo prefinjena izdelava in izjemna varčnost. Cena ostaja še vedno glavni adut plovil Delphia.

Več

For Winns spet s serijo S

26. avgust 2011

Ameriški proizvajalec plovil Four Winns izdeluje ene najatraktivnejših plovil za prosti čas. Novi S215 potrjuje pravilo. Po dvoletni ukinitvi modelov S pri Four Winnsu predstavljajo novo oblikovalsko smer v svoji dolgoletno priljubljeni seriji.

Novi S215 je poseben zaradi vertikalno dvižnih kabinskih vrat, zaradi dveh dolgih odpirajočih oken na palubi, zaradi 3-dimenzionalno zaobljenega vetrobranskega stekla, ter trupa oblikovanega po vzoru svoje prestižne SL serije. Bogata izbira motorizacije in opreme naredi ta čoln idealen za komfortne vikende na morju ali adrenalinske užitke z vodnimi športi.

Z dolžino 6,5 metrov čez vse in širino 2,55 metrov lahko tega morskega konjička kadarkoli z avtomobilom peljete na morje in nazaj. Tovarna Four Winns ostaja zvesta nadstandardno natančni izdelavi in svežim odtenkom, s katerimi lahko obarvate svoj čoln. Cene še niso povsem izoblikovane, a zagotavljamo, da bodo zelo konkurenčne.

Prvega S215 si boste v podjetju AS boats lahko ogledali in prisvojili še v tem letu.

Več

ACS

01. september 2011

Sistem za samodejno uravnavanje in stabilizacijo plovila

Inovacije in izboljšave, ki bi nam povečale udobje bivanja in plovbe so stalnica in nas spremljajo skupaj s tehnološkim napredkom. V naslednjih vrsticah vam bomo na kratko predstavili sistem, ki omogoča samodejno stabilizacijo plovila med plovbo.

Težava sodobnih gliserjev je prečna stabilnost, zlasti tistih, ki imajo podvodni del trupa oblikovan v izrazitejši V. Globoki V je koristen z večih zornih kotov, saj učinkoviteje reže valove, zaradi česar je plovba manj stresna in varnejša, a hkrati terja od krmarja več poznavanja zakonitosti in principov plovbe. Ena od slednjih je zagotovo uporaba stabilizacijskih krilc, ki čoln stabilizirajo prečno in vzdolžno. Položaj čolna med plovbo je namreč zelo pomemben za udobno in varčno plovbo.

Manj izkušeni pomorščaki pogosto ne vedo kaj bi počeli s tistimi majhnimi gumbki ob ročicah za plin in vse prepogosto plujejo malce ali precej postrani in s preveč dvignjenim premcem. S tem plovba ni samo neprijetna, temveč tudi bolj potratna.
ACS je sistem za samodejno uravnavanje nagiba plovila med plovbo, zaradi katerega se nam ne bo treba več igrati s trimanjem krilc in pogonskih nog motorjev. ACS nenehno spremlja položaj plovila med glisiranjem in samodejno uravnava položaj krilc, tako da čoln vedno pluje v idealnem položaju. S krilci in tudi s položajem pogonskih nog namreč uravnavamo prečni in vzdolžni nagib čolna med glisiranjem, ACS pa to lahko počne namesto nas.

Samodejni izklop pri menjavi smeri

Ko z gliserjem menjamo smer, se čoln nagne navznoter. ACS zazna spremembo smeri, zato se, dokler se smer spreminja samodejno izklopi in ne skuša »z glavo skozi zid« ravnati čolna. Ko se položaj krmila zopet umiri, se sistem sam ponovno vklopi in poravna čoln v idealni položaj.

ACS deluje vse, dokler čoln glisira, ko pa sistem zazna nižje vrtljaje oziroma hitrost, pa zazna tudi izklop motorjev in vrne krilca v začetni položaj. Sistem ACS je na voljo v dveh različicah. Prva je namenjena plovilom s klasičnim osovinskim pogonom in uravnava samo položaj krilc, druga pa uravnava tudi pogonske noge motorjev. Tako je ACS primeren tako za manjše čolne, ki so opremljeni z Z pogonskimi nogami, kot tudi za večje jahte, ki imajo običajno klasični osovinski pogon.

Torej če ne veste kako uporabljati krilca ali pa se vam preprosto ne ljubi ob vsaki spremembi smeri popravljati položaja čolna, je sedaj tu priročna rešitev. ACS sistem podjetja Mente Marine.

Novo: Delphia 1050 - Escape

01. december 2010

Delphia 1050 Escape

Delphia 1050 Escape

Delphia 1050 Escape je popolnoma nova, deset in pol metrska moderna motorna jahta.

Oblikovana je z najmodernejšim računalniškim simulatorjem in testirana v računalniško nadzorovanem bazenu. Tako je dosežena najbolj optimalna oblika trupa glede na namen in karakteristike jahte.

Klasična, brezčasna oblika trupa zagotavlja, da je Delphia 1050 Escape elegantna na morju, ne glede na spremenljive trende in modne muhe. Kabina je lahko dostopna in izredno prostorna. V njej najdete vse potrebno za udobno bivanje: velik kuhinjski pult s štedilnikom, hladilnikom in umivalnikom, miza, ki brez težav sprejme 6 ljudi, prava zofa, ter 2 ali po izbiri 3 kabine s prostornimi ležišči. Kabina daje topel občutek in je prijetno opremljena tudi za daljše bivanje.

Več na: www.delphia.si

 

Novo v Sloveniji - Bodyglove

Bodyglove

Bodyglove

Priznan ameriški izdelovalec opreme za vodne športe Bodyglove, ki je hkrati sponzor številnih profesionalnih surferjev in wakeboarderjev sveta, je s svojimi produkti odslej na voljo tudi slovenskim ljubiteljem vodnih športov. Med odmevnejšimi imeni pod okriljem Bodygove-a sta  vsekakor Dusty Payne iz sveta surfanja in James Balzer iz sveta tekmovalnega wakeboardanja.

Razpon izdelkov Bodyglove sega od vodnih smuči, wakeboardov, kneeboardov, pa vse do oblačil in izdelkov za prosti čas. Bodglove je poznan po vrhunski kvaliteti in vzdržljivosti svojih izdelkov. Atraktivni izgled in najmodernejši dizajn izdelkov je dodaten razlog priljubljenost in hiter vzpon te znamke v svetu.

Za več informacij o izdelkih Bodyglove nas obiščite v Framu, kjer vam v avgustu in septembru 2010 na izdelke Bodyglove nudimo 15% promocijski popust.